نقش پر رنگ مشاوران املاک در گرانی مسکن 

بهرویان گفت: باید برای مشاوران املاک سامانه در نظر گرفته شود تا با تعیین یک نرخ کمیسیون عادلانه، نظارت بر فعالیت این صنف به حداکثر برسد تا در حق طرفین معامله اجحاف صورت نگیرد.

به گزارش صدای بورس،با وجود سیاست های مختلف دولت برای ساماندهی بازار مسکن ولی همچنان شاهد رشد افسار گسیخته قیمت ها در بازار هستیم و با توجه به کاهش نسبی سرعت تورم بخش مسکن، میانگین قیمت خانه در تهران در حال نزدیک شدن به ۴۵ میلیون تومان برای هر متر است. برنامه ریزی غلط و عدم هماهنگی ارگان های مختلف، چالش های زیادی را بر سر راه تولید مسکن قرار داده است.دولت مقرر کرده است که بانک ها و موسسات مالی و اعتباری ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خود را به بخش مسکن اختصاص دهند ولی متاسفانه اکثر بانک ها زیر بار پرداخت این تسهیلات نمی روند. اتفاقی که وزیر راه و شهرسازی را نگران کرد و این موضوع را تهدید جدی برای ساخت چهار میلیون مسکن در کشور معرفی کرد.حال باید دید که با توجه به تاکید دولت برای پرداخت این تسهیلات چرا هنوز بانک ها همکاری لازم را برای تامین مالی این بخش انجام نمی دهند؟

منوچهر بهرویان کارشناس مسکن ، در این رابطه با این موضوع به گسترش نیوز گفت: کشور در موضوع مسکن با چالش های گوناگونی روبرو است که به نظر می رسد کار سختی برای حل این مشکلات در پیش داشته باشد. در حال حاضر هیچ برنامه ریزی شفافی برای ساماندهی بازار مسکن وجود ندارد و تمام سیاست هایی که برای حل این معضل به کار گرفته شده، در حد شعار است و عملا ظرفیت های موجود، جوابگوی وعده های دولت برای ساخت مسکن نیست.
دولت در بیشتر بخش های اقتصادی با کمبودی هایی مواجه است که می تواند به بازار مسکن آسیب های زیادی برساند و این بازار را با رکود مواجه کند. همچنین با افزایش تقاضا بازار مسکن طبیعی است که شاهد افزایش روز افزون قیمت ها در این بازار مهم باشیم.

کارشکنی بانک ها در پرداخت تسهیلات بخش مسکن
بهرویان افزود: یکی از عوامل اصلی در بحث کارشکنی بانک ها در پرداخت تسهیلات بخش مسکن، تورمی است که کشور سال هاست با آن دست و پنجه نرم می کند. مسئله دیگر توان بازپرداخت این تسهیلات است که تناسبی با درآمد مردم ندارد و هزینه های مختلف زندگی، تمایل افراد برای گرفتن وام های مسکن را کاهش داده است. از طرفی جهش قیمت مسکن و تورم بی سابقه ای که این بخش تجربه کرده است باعث شده،حتی با دریافت تسهیلات مسکن، افراد قادر خرید خانه نشوند و در بهترین حالت این تسهیلات برای کسانی که می خواهند خانه های خود را تبدیل به احسن کنند، مناسب باشد.

وی ادامه داد: با توجه به تورم موجود، بانک ها اگر بخواهند این حجم از نقدینگی را در قالب تسهیلات مسکن در اختیار متقاضیان و بخش ساخت و ساز بگذارند، ممکن است درآینده با مشکل روبرو شوند و حتی ورشکست شوند. زیرا بانک ها و موسسات مالی و اعتباری مکلف می شوند در ازای پرداخت یک مبلغ مشخص، ماهانه بازپرداخت هایی داشته باشند که متغییر نیست و نمی توانند با رشد تورم تغییرش بدهند.


بیشتر بخوانید :برآورد نادرست تقاضای واقعی در بخش مسکن


این کارشناس بیان کرد: بانک ها فقط در صورتی می توانند از عهده چنین مسئولیتی بر بیایند که کشور با ثبات اقتصادی، تورم بخش اقتصادی را در حد قابل قبولی مهار کند. ولی درغیر این صورت این اتفاق برای بانک ها ریسک بزرگی در پی خواهد داشت و مسلما زیر بار پرداخت همچین تسهیلاتی نمی روند.

تاثیرتغییر نرخ کمیسیون مشاوران املاک بر بازار مسکن
بهرویان در رابطه با بخشنامه تغییر نرخ کمیسون مشاوران املاک به سمت رقم ارزش منطقه ای معاملات و تاثیری که می تواند بر بازار مسکن بگذارد به گسترش نیوز گفت: صراحتا باید بیان که که مشاوران املاک با بازارگرمی ها و دلالی های غیر متعارف تاثیر بسیار زیادی در تنش های بازار مسکن گذاشته اند و نقش غیر قابل انکاری در این موضوع دارند.اگر دولت در این سال ها سامانه ای برای معاملات مسکن در نظر می گرفت می توانست هم درآمدی از این راه کسب کنند و هم به معاملات مسکن سر و سامان بخشد.

وی در ادامه شرح داد: سیاست دولت برای تغییر نرخ معاملات از تعیین درصدی طرف های معامله به رقم ارزش منطقه ای معاملات باعث می شود تا کمیسیون های نجومی مشاوران املاک کاهش پیدا کند و دیگر برخی از این افراد نتوانند با سوداگری و بازارگرمی قیمت مسکن را افزایش دهند تا به درآمد بیشتری از این راه برسند. در سال های اخیر تعداد بنگاه های مشاور املاک چند برابر شده و افراد تمایل دارند در این شغل پر درآمد مشغول به فعالیت شوند زیرا فقط با یک معامله درماه می توانند تا چند برابر حقوق یک کارمند درآمد کسب کنند.

به گزارش گسترش نیوز-بهرویان در پایان گفت: باید برای مشاوران املاک سامانه در نظر گرفته شود تا با تعیین یک نرخ کمیسیون عادلانه، نظارت بر فعالیت این صنف به حداکثر برسد تا در حق طرفین معامله اجحاف صورت نگیرد.دولت باید با برنامه ریزی و نظارت مستمر جلوی برخی از سوداگری ها و بازارگرمی ها را بگیرد. زیرا این مسائل می تواند بازار مسکن را به کلی متشنج کند.

کد خبر 457145

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • سیمان چند نرخی شد

    سیمان چند نرخی شد

    در حالی که وزارت صمت قیمت سیمان را کیسه ای ۵۰ هزار تومان اعلام کرد، اما در بورس کالا ۳۵ هزار تومان کشف قیمت شده و انبوه سازان نرخ آن را کیسه ای ۶۰ و مرکز آمار ۷۰ هزار تومان اعلام کرده اند.

  • افزایش پرداخت وام‌های خرد دستاورد نیست

    افزایش پرداخت وام‌های خرد دستاورد نیست

    یک کارشناس اقتصادی بررسی می‌کند که آیا افزایش پرداخت وام‌های خرد، دستاورد دولت سیزدهم محسوب می‌شود یا می‌تواند عواقب مخربی داشته باشد؟

  • مجلس با پیشنهاد دولت برای عدم بازگشت قیمت‌ها به شهریور ۱۴۰۰ مخالفت خواهد کرد؟

    مجلس با پیشنهاد دولت برای عدم بازگشت قیمت‌ها به شهریور ۱۴۰۰ مخالفت خواهد کرد؟

    سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: وقتی دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف می‌کند نمی‌شود انتظار داشت که تنها ۴ قلم کالا گران شود، هرکسی که این حرف را گفته اشتباه کرده است، این اتفاق نمی‌تواند منطقی باشد و سایر کالاها متاثر از افزایش قیمت این کالاها خواهند بود.

  • دلیل تعلل بانک‌ها برای پرداخت وام بدون ضامن چیست؟

    دلیل تعلل بانک‌ها برای پرداخت وام بدون ضامن چیست؟

    ‌کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه استقرار سیستم اعتبارسنجی در کشور به کندی پیش می‌رود، گفت: مجلس برای ارگان‌هایی سهل‌انگاری می کنند جریمه در نظر خواهد گرفت.

  • ابلاغیه جدید سازمان امور مالیاتی

    ابلاغیه جدید سازمان امور مالیاتی

    معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی با صدور ابلاغیه ای تاکید کرد: ضروری است ادارات کل امور مالیاتی، به منظور تسهیل مراحل صادرات، تکریم صادرکنندگان، جلوگیری از تعلق خسارت موضوع قسمت اخیر ماده ۸ قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، نسبت به رسیدگی درخواست استرداد مودیان و در صورت تائید، استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده ظرف یک ماه از تاریخ ثبت درخواست به صادرکنندگان اقدام کنند.

  • برآورد نادرست تقاضای واقعی در بخش مسکن

    برآورد نادرست تقاضای واقعی در بخش مسکن

    دولت‌ها طی همه این سال‌ها در ایران در تشخیص مشکل مسکن خانوارها دچار «خطای تشخیص» شده‌اند. سیاستگذار فکر می‌کند، مشکل بازار مسکن، «کمبود» است اما در واقعیت این‌طور نیست؛ مشکل به «نگاه سرمایه‌ای به زمین و مسکن» و در پی آن، «رشد قیمت و از دسترس خارج شدن بازار مسکن برای تقاضای مصرفی» برمی‌گردد

  • نرخ تورم هفت کشور صنعتی جهان زیر ذره بین

    نرخ تورم هفت کشور صنعتی جهان زیر ذره بین

    متوسط نرخ تورم هفت کشور صنعتی جهان موسوم به گروه هفت ۷.۹ درصد در ماه ژوئن اعلام شد.

  • آمار وام‌های کلان بانک ملی به زودی منتشر می‌شود

    آمار وام‌های کلان بانک ملی به زودی منتشر می‌شود

    ​رئیس کل بانک مرکزی همچنین از برخورد با بانک‌هایی که بیش از حد به اشخاص مرتبط خود وام داده‌اند، خبر داد و گفت: بانک‌های متخلف به هیأت انتظامی بانک‌ها معرفی می‌شوند.

  •  ۲۲ بانک یک ریال هم وام تسهیلات مسکن ندادند

    ۲۲ بانک یک ریال هم وام تسهیلات مسکن ندادند

    بررسی اطلاعات یک نهاد نظارتی بیانگر آن است که ۲۲ بانک از ۲۷ بانک عامل پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، هیچ وام ساخت مسکنی پرداخت نکرده‌اند و ۴ بانک هم کمتر از ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات داده‌اند و بخش کمی از تسهیلات هم توسط بانک مسکن پرداخت شد.

  • چرا دولت نتوانست به وعده های مسکنی خود عمل کند؟

    چرا دولت نتوانست به وعده های مسکنی خود عمل کند؟

    در حالی که نرخ‌های بالا رهن، اجاره و خرید خانه در تهران ساکنان را فراری می‌دهد، شهرهای اقماری تهران میزبان هزاران مستاجر هستند.

  • ازگل متری ۸۲ میلیون تومان شد

    ازگل متری ۸۲ میلیون تومان شد

    قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

  • بیش از یک ضامن برای تسهیلات، خلاف قانون است/«ریال دیجیتال» در شهریور می‌آید

    بیش از یک ضامن برای تسهیلات، خلاف قانون است/«ریال دیجیتال» در شهریور می‌آید

    رئیس کل بانک مرکزی ضمن بیان اینکه "دریافت بیش از یک ضامن معتبر برای پرداخت تسهیلات، برخلاف قانون بودجه امسال است"، آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و دانش‌بنیان‌ها را اعلام کرد. وی همچنین درباره رمزرارزها توضیحاتی داد و گفت که اجرای آزمایشی «ریال دیجیتال» در شهریور آغاز می‌شود.

  • دوربرگردان قانون جهش مسکن بخاطر یک بهانه

    دوربرگردان قانون جهش مسکن بخاطر یک بهانه

    با گذشت یکسال از وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در هر سال و ابلاغ دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات احداث و نوسازی مسکن بانک مرکزی، همچنان از جزئیات انجام آن خبری در دست نیست.

  • شوک سنگین تورم تیرماه ۱۴۰۱ به سفره فقرا و روستائیان +گرانترین استانها

    شوک سنگین تورم تیرماه ۱۴۰۱ به سفره فقرا و روستائیان +گرانترین استانها

    تورم سالانه رقم خورده در دهک اول که فقیرترین دهک جامعه محسوب می شود، ۴۴.۸ درصد رقم خورده است، این در حالیست که تورم در دهک دهم یا همان ثروتمند ترین دهک ۳۸.۹ درصد بوده است.

  • ارزیابی سهم تسهیلات بدون ضامن بانک‌های دولتی در رشد نقدینگی

    ارزیابی سهم تسهیلات بدون ضامن بانک‌های دولتی در رشد نقدینگی

    در ۶ ماه گذشته حجم تسهیلات بدون ضامن بانک های دولتی به مردم برابر با ۱۶ همت بوده که ۲.۶۷ درصد از نقدینگی افزوده شده در این مدت بوده است. محاسبات نشان می دهد متوسط دریافتی وام برای اشخاص در حدود ۳۳ میلیون تومان به ثبت رسیده است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =